Video Blog

ZoneTerapi & Massage

Til SmåBørnsMødre

Bestil tid Kontakt Online-Kurser .....Om 2 minutter kan du værre igang med, at forkæle din baby eller dit barn med ZoneTerapi og Massage.

♡Guide til Hård Mave hos din Baby

1200 x 628 FB Baby Græder  Annonce billeder  Simplero Search engines and social

Baby med hård mave.

For at hjælpe dig til en glad baby uden hård mave, har jeg lavet en lille guide med tips, der kan afhjælpe hård mave hos din baby.

I guide får du mine bedste Tips i form af babymassage øvelser, motorik øvelser, zoneterapi og meget mere der kan afhjælpe hård mave hos din baby.


Er Hård Mave normalt hos baby?

Hård mave hos babyer er mere hypping end de fleste tror. Mange babyer har inden for det første år prøvet at have forstoppelse/hård mave. Ofte kommer forstoppelsen når der ændres i babys kost. Dvs når de går fra amning til flaske  el  fra flaske/amning til rigtigt mad.


Hvad hård mave gør ved familien:

Når baby ikke trives pga hård mave, er utrøstelig og ingenting synes at hjælpe, fylder det ofte rigtig meget i familien. Det skyldes, at baby græder mere og kan have svært ved at falde til ro om aftenen. Ofte medfører hård mave også, at de ikke sover så godt om natten, og eller at de vågner tidligt om morgenen, og ikke vil sove igen pga mave onde.


Symptomer på Hård Mave hos baby

Baby vil være mere forpint end normalt, græde mere, sove dårligere og ofte trække benene op under sig. Der vil går længere imellem en fyldt ble, afføringen bliver mere fast, hård og knoldet. Som følge af hård mave trykker baby mere, bliver rød i hovedet og har svært ved at komme af med afføringen. Baby er ofte utilfreds om aftenen og i de tidlige morgen timer.


Hvor ofte skal baby lave i bleen ?

Det er normalt for Baby, at have afføring alt fra flere gange om dagen til en gang om ugen. Hos nogen babyer går der enda helt op til 2 uger imellem.


Hård Mave – Ammebaby

Ammer du din Baby, kan der godt gå flere dage imellem afføringen, ja faktisk kan der gå helt op til 14 dage imellem. Det skyldes, at ammemælken er tilpasset barnet. Det betyder, at det meste af modermælken optages optimalt i dit barns tarmsystemet. Så hvis dit barn trives, ikke har ondt eller andre symptomer på hård mave, så gør det ikke noget, at der går længe mellem afføringerne.


Hård Mave – Falskebaby

Hos flaske Baby skal man derimod være mere obs på afføringen. Baby skal helst have afføring 1 x  om dagen. Modermælkserstatningen er lave af ko mælk og indeholder proteiner, der kan være svære, for en lille babymave at fordøje. Det kan give hård mave/forstoppelse og en baby der ikke trives.

Men da der jo ikke er 2 børn der er ens, kan der også hos flaske babyer gå flere dagen i mellem afføringerne uden at det er et problem. Det vigtigste er, at du har et barn der trives og er glad….Mærk efter hvordan du synes dit barn har det.


Hvornår skal jeg handle på hård mave?

Det der er vigtig, er at du mærker efter hvordan dit barn har det. Der mange meninger om hvor meget og hvor tit baby skal have afføring. Mit udgangspunkt er ikke antal dage el vægt på indholdet, det er mere om din baby trives. Her er det kun dig der er eksperten.

Trives din baby ikke og har den nogen af de ovennævte symptomer, uanset antal dage imellem, så prøv nogen af de nedenstående råd. Prøv dig frem og se hvad der virker bedst for dig og din Baby.

Trin 1 mod hård mave:

Det allerførst jeg vil anbefale dig, er at give dit barn et tilskud af naturlige mælkesyre bakterier. De er med til at skabe et godt klima i dit barns forsdøjelses system og hjælper babys mave med at fordøje mælken.


Baby fra 14 dage til 6 måneder

Baby 6 mdr. til 5 år


Trin 2 “Cykel motorik øvelse” mod hård mave.

Lav cykel øvelser med dit barn. Press begge ben mod maven til du mærker modstand. Det må ikke gøre ondt. Så cykler du med barnets ben. Tryk skiftehvis det ene også det andet ben ned mod maven. Når du har gjort det ca 3 gang strækker du benene ud, så barnet kan slappe af i maven. Laves et par gange, gerne hver dag.


Trin 3 “Benpres motorik øvelse” mod hård mave.

Læg dit barn på ryggen og press forsigtigt begge ben ned mod maven. Press kun til der er modstand. Det må ikke gøre ondt. Presse mod midten –  tilbage igen. Press til den ene side – tilbage igen. Press til den anden side – tilbage igen. Husk at holde pauser indimellem. Laves et par gange gerne hver dag.


Trin 4 “Spiral motorik øvelse” mod hård mave.

Læg dit barn på ryggen. Massser i en spiral fra navlen og ud. Start i navlen og lav i urets retnning en større og større cirkel. Brug alle fingre eller hele hånden til, at massere med. Observer dit barn. Nogle børn skal lige vendes til denne måde, at blive masseret på. Ikke alle kan lide det fra starten.


Trin 5 “ZoneSpiral øvelse på foden” mod hård mave.

Læg dit barn på ryggen. Ta fat i højre fod. Lav nu en spiral inde midt i fod. Nøjagtig som den du lavede på maven. Du starter i midten af foden og laver så en spiral cirkel i urets retning. Du starter i midten og så laver du en større og større spiral. Så tar du venstre fod og gør det samme. Husk altid i urets retning.


Trin 6 Motion mod hård mave.

Babysvømning og babymotorik kan virke både befordrende på tarmsystemet og dermed forebyggende hård mave. Ligesom hos voksne er motion også godt for babyer.

Babymassage virker ligesom babysvømning og baby motorik  også befordrende på tarmens bevægelser og hjælper med at løsne og skubbe afføringen frem i maven.

Så du kan afhælpe / forebygge  ved at give dit baby 10 – 15 min babymassage et par gange om ugen…Selve maven må du gerne massere hver dag. evt når du skifter dit barn.


Trin 8. Gode Råd fra andre mødre om hård mave.

Varmen fra en stof ble, der er varmet op i micro ovnen og lægges på mave kan måske lindre mave onde.

For nogle babyer virker det også godt med et varmt bad

En beroligende hånd på maven.

Har du andre gode råd er  du meget velkommen til, at skrive dem til mig, så jeg kan sætte dem på listen.


Trin 9. Zoneterapi mod hård mave.

Ud over at gøre de her forskellige ting selv, har du også mulighed for at kontakte en zoneterapeut med speciale i zoneterapi til baby.

Zoneterapi er blide tryk (massage) af babys fødder. Foden indeholder punkter til hele fordøjelse og tryk på disse punkter kan afhjælpe babys mave problemmer. Der skal typisk 3 -5 behandlinger til, før babys maven er helt på rette køl igen. Det gør ikke ondt og baby sover ofte meget godt bagefter.

Der er mange zoneterapeuter med specialt i spædbørn rundt om i landet. Så google dig frem, og se om ikke du kan finde en zoneterapeut i dit område, der kan hjælpe dig.

Hvis du har brug for en zoneterapeut med speciale i spædbørn, der bor i nærheden af Sønderborg el Aabenraa er du velkommen til at kontakte mig og høre nærmere om mine baby Zoneterapi behandlinger. Du har også mulighed for, ganske gratis at skriv til min brevkasse, hvis der er noget du er i tvivl om. Måske kan jeg på den måde hjælpe dig.

HUSK, der er ikke noget der er rigtig eller forkert. Det der virker for jer er det rigtige. Det er dig der er eksperten, når dit barn ikke trives. Der er ikke 2 børn der er ens, derfor råder jeg dig til at prøve dig lidt frem og se, hvad der virker bedst for jer.


Gør babymassage og motorik øvelserne til en del af din hverdag. Lav øvelserne når du sider sammen med dit barn el brug et par ekstra minutter når du alligevel er ved at skifte barnet. Vis far hvordan man gør. Det er en opgave som far vil elske -Så for han endelig mulighed for også at være med.


Tænkt på at lave øvelserne når dit barn er glad, så det bliver en god oplevelse for barnet. Når øvelserne gøres, inden uvejret af tåre starter, kan det være med  til at forebygge forstoppelse / hård maven samt luft i maven hos dit barn.


Til slut vil jeg sige. Føler du at dit barn ikke har det godt eller slet ikke trives så kontakt altid lægen og få dit barnet undersøgt. På den måde er du sikker på at det ikke er andet i vejen.


Læs mere om forstoppelse her

Gratis E-bog om forstoppelse 


Kærlig Hilsen

Susan Lindhøj ♡ Zoneterapi med Fokus på Forstoppelse & Kolik


♡Tårekanalerne (Øjenbetændelse)
♡ Mellemørebetændelse

KLUB♡LINDHØJ

ZoneTerapi & Massage Til Hele Familien 

ÅBNINGSTILBUD ♡ SPAR 80%

Klub♡Lindhøj

199 kr
👉 39 kr. / md.

Få [Klub♡Lindhøj] for kun 39 kr. pr. måned
ÅBNINGSTILBUD ♡ SPAR 80%

Klub♡Lindhøj

1990 Kr
👉 390 kr. / år

Få [Klub♡Lindhøj] i 12 måneder, betal kun for 10

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!

Skriv en kommentar